Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /latinica

Na Palama za Miloša prikupljeno 4.300 KM

Foto: KSC Pale

Izvor: Srna

Na Palama je večeras prikupljeno 4.300 KM za nastavak liječenja mladog golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave.
Na humanitarnoj večeri u Kulturno-sportskom centru učestvovali su Kulturno-umjetničko društvo “Mladost” Pale, Guslarsko društvo “Starina Novak”, Kamerni hor, Studentsko pozorište, Muzički ansambl, grupa “Bitanga i prinčevi”, kao i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, te kafe “Iks-el”, koji je svim posjetiocima pripremio osvježenje.

Kutije za dobrovoljni prilog postavilo je Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava” sa Pala.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo izjavila je novinarima da su učesnici muzikom, pjesmom, igrom, filmom i knjigom podržali Miloševo dalje liječenje, kojem je poželjela brz oporavak, a porodici da obezbijede potrebna sredstva.

Foto: KSC Pale

Brezo je rekla da su organizatori humanitarne večeri “Zajedno za Miloša” bili svi korisnici Kulturnog centra, pa je Narodna biblioteka Pale po povoljnim cijenama prodavala svoja izdanja, a Kinoteka Republike Srpske “ce-de” sa dokumentarnim filmom “Jeni malo svjetlo sa zapada”.

Umjetnički rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” sa Pala Nikola Spasojević rekao je da se uvijek rado odazovu ovakvim ili sličnim akcijama, čiji je značaj veliki.

Spasojević je naveo da su nastupali drugi dječiji ansambl, koji se predstavio sa dječijim igrama iz Srbije, dok se izvođački ansambl predstavio koreografijama sa Kosova.

Foto: KSC Pale

Član Studentskog pozorišta Pale Svjetlana Lizdek rekla je da je večeras govorila poeziju, a pojedini članovi nastupali su u horu, te u ansamblima Kulturno-umjetničkog društva.

U Republici Srpskoj je aktivan i humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji bi trebalo ponovo da bude operisan u Rusiji.

Foto: KSC Pale
Foto: KSC Pale
Foto: KSC Pale
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com