Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Milan Savić izabran za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Izvor: Srna

Student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Milan Savić izabran je na današnjoj sjednici Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu za predsjednika ovog tijela.
Savić je zahvalio na podršci, napominjući da je ovo za njega velika čast, ali i obaveza jer zahtijeva svakodnevni rad na poboljšanju studentskog standarda.

On je napomenuo da su u proteklim godinama realizovali brojne aktivnosti i da vjeruje da će tako nastaviti i u narednom periodu.

Savić je istakao da, osim besplatnog školovanja i smještaja u studentske domove koje imaju studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u proteklom periodu je organizovana i besplatna škola skijanja na Jahorini, koja je zvanično juče i završena.

On je napomenuo da je to podrazumijevalo ski-karte, smještaj, prevoz, licencirane ski-instruktore, a besplatnu ski-školu je prošlo između 200 i 250 studenata.

“Prevenstveno planiramo da organizujemo univerzitetske sportske igre krajem maja u Budvi, što je već tradicija, kao i veliku studentsku konferenciju na jesen”, najavio je Savić, govoreći o planovima za ovu godinu.

Josif Ilić, savjetnik ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, koji je prisustvovao sjednici Studentskog parlamenta, istakao je da resorno ministarstvo nastavlja da podržava svaki oblik studentskog organizovanja.

“Sa naglaskom na podršku radu studentskim parlamentima i Uniji studenata Republike Srpske, jer su to naši ključni partneri u poboljšavanju kvaliteta u nastavi i studentskog života”, rekao je Ilić.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske omogućila u prethodnom periodu besplatno studiranje i besplatan smještaj u studentskim domovima širom Republike Srpske, a u toku su i infrastrukturni projekti. On je dodao da se gradi studentski dom u Istočnom Novom Srajevu, kao i zgrada Muzičke akademije i Rektorata.

“Resorno ministarstvo je raspisivalo konkurse za studentske projekte, a najistaknutiji su bili studentskih parlamenata i Unije studenata Republike Srpske. U narednom periodu ćemo nastaviti da podržavamo rad studentskih parlamenata, a novom rukovodstvu želim sreću u radu i nadam se da će, kao i prethodni, biti dobri partneri”, naveo je Ilić.

Zamjenik predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nikola Lapčević je istakao da je u decembru realizovan projekat pod nazivom “Paketić više”, a prikupljeni paketići su podijeljeni đeci na Kosovu i Metohiji, kao i širom Republike Srpske.

“Trenutno je u realizaciji još jedan projekat humanitarnog karaktera, a to je prikupljanje pomoći za Miloša Božovića. Mi smo postavili kutije na svim fakultetima našeg univerziteta, kao i studentskim domovima i nadamo se da ćemo prikupiti određena novčana sredstva da pomognemo Milošu”, istakao je Lapčević, koji je student treće godine Filozofskog fakulteta na Palama.

On je zahvalio Olimpijskom centru “Jahorina” na saradnji, dodajući da je ovo treća godina kako se realizuje besplatna škola skijanja za studente.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com