Sat. Mar 25, 2023
ћирилица /latinica

Izabrani najbolji literarni i likovni radovi srednjoškolaca o temi „Egzodus sarajevskih Srba“

Izvor: Filter

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, uručiće u petak, 17. marta, nagrade pobjednicima Konkursa za izbor najboljih literarnih i likovnih radova učenika srednjih škola o temi „Egzodus sarajevskih Srba“, koji je, povodom obilježavanja 27 godina od egzodusa sarajevskih Srba, organizovala Gradska uprava Istočno Sarajevo. 

Iz Gradske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da je prvu nagradu za najbolji literarni rad osvojila Milica Borovčanin, učenica trećeg razreda Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ iz Sokoca.

Drugu nagradu osvojio je Nikola Popadić, učenik II razreda Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Treću nagradu za najbolji literarni rad osvojile su Andrijana Kešelj i Jovana Ždrale, učenice trećeg razreda Gimnazije i srednje stručne škole „Istočna Ilidža“.

Nagradu za najbolji likovni rad osvojile su Aleksandra Jakšić, učenica II razreda, odnosno Milica Borovčanin, učenica III razreda Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ iz Sokoca.

Drugo mjesto osvojila je Andrea Baković, učenica IV razreda Gimnazije i srednje stručne škole „Istočna Ilidža“, dok je treće mjesto pripalo Dejani Delipara, učenici II razreda Srednjoškolskog centra „Pale“ i Anđeli Vuković, učenici IV razreda iste škole.

Komisija za ocjenjivanje najboljih likovnih i literarnih radova jednoglasno je donijela odluku o pobjednicima konkursa.

Za radove iz obje kategorije biće dodijeljeno po 300 KM za prvu nagradu, nagrada za drugo mjesto je 200 KM, a za treće 100 KM.

Iz Gradske uprave najavljuju da će dodjela nagrada učenicima i zahvalnica srednjim školama, za njegovanje kulture pamćenja, biti organizovana u 10.00 časova, u holu Gradske uprave Istočno Sarajevo, gdje će biti postavljena izložba radova pristiglih na konkurs.

Filter 2019