Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Dodik: Nijedan novinar ne smije biti napadnut, voditi javnu raspravu o izmjenama zakona

Izvor: Srna

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da vladajuća koalicija smatra da niko od novinara ne smije biti napadnut i da je neophodno voditi javnu raspravu o izmjenama Krivičnog zakonika Srpske u trajanju od 60 dana.

On je istakao da je koalicija jedinstvena da u izmjenama zakona o Krivičnom postupku bude tretirano i pitanje klevete i laži što nije upereno protiv bilo kog novinara.

-Koalicija osuđuje noćašnje uznemiravanje novinara i tražimo rigoroznu akciju policije i da sve bude što prije rasvjetljeno. Ima indicija da su ovi, čiji su automobili, organizovali sve ovo što bi bilo porazno, ali niko ne treba da se osjeća ugroženim u Srpskoj koja je demokratsko društvo – dodao je Dodik.

Dodik je rekao da je koalicija stava da je Srpska napadnuta od stranog i političkih faktora iz Sarajeva.

-Razgovarali smo danas o aktuelnim pitanjima, među kojima je i imovina, te o budućim aktivnostima – rekao je novinarima Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, predsjednik SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, NPS-a Darko Banjac i predstavnici NDP-a.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com