Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Crveni krst RS i “Pošte Srpske” zajedno u humanoj misiji pomoći narodu Turske i Sirije

Izvor: Filter

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić i direktor „Pošta Srpske“ Miladin Radović danas su u Banjaluci dogovorili saradnju u oblasti ljudske i logističke podrške humanitarnoj akciji Crvenog krsta Republike Srpske za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije, saopšteno je iz ove Organizacije.

Jedan od vidova saradnje Crvenog krsta Republike Srpske sa „Poštama Srpske“ odnosiće se na uključivanje „Pošta Srpske“ u vidu ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, kao i stavljanje skladišnog prostora i prevoza prikupljene pomoći građana iz skladišta opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta Republike Srpske u centralno skladište na Pale.

Direktor preduzeća „Pošte Srpske“ Miladin Radović rekao je novinarima da je na današnjem sastanku izražena želja, a što je i obaveza „Pošta Srpske“, kao društveno odgovornog preduzeća, da pruže podršku Crvenom krstu Republike Srpske u ljudstvu, ali i logističkom transportu prikupljene pomoći u centralno skladište.

Radović je ovom prilikom pozvao sve zaposlene radnike „Pošta Srpske“, korisnike usluga i sve građane dobre volje da se priključe humanitarnoj akciji pomoći ugroženom stanovništvu Sirije i Turske, jer je, kako je naveo, naša ljudska i društvena obaveza.

Podsjećamo, Crveni krst Republike Srpske je slijedeći uputstva Društva Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo humanitarnu akciju pomoći posredstvom opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta širom Republike Srpske ugroženom stanovništvu Turske i Sirije, nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio ove dvije zemlje.

Aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim se pozivanjem mogu donirati 2,00 KM, a otvoren je i namjenski žiro račun za prikupljanje druge vrste pomoći, odnosno, novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja. 

Prema posljednjim informacijama, putem humanitarnog broja 17023 građani Bosne i Hercegovine prikupili su više od 160.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske, te zajedno sa sredstvima prikupljenim putem žiro računa ukupan iznos je veći od 320.000 KM. 

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun Društva Crvenog krsta/križa BiH broj: 1340011130004680, naziv banke: ASA Banka d.d. Sarajevo, adresa banke: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Filter 2019