Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

Hladno sa snijegom i narednih dana

Izvor: Filter

Noćas i ujutru u Republici Srpskoj biće hladno uz snijeg i porast snježnog pokrivača. Na jugu kiša, navedeno je u prognozi HMZ RS.

U ponedjeljak prije podne snijeg će postepeno slabiti i tokom dana će biti oblačno uz više suvog vremena. Tokom popodneva i večeri snijeg ponovo jača uz manji porast snježnog pokrivača. Na jugu tokom većeg dijela dana kiša. U noći prestanak padavina.

Minimalna temperatura vazduha od -3°S do 0°S,  na jugu do 7°S, u višim predjelima od -6°S. Maksimalna temperatura vazduha od -1°S do 3°S, na jugu do 11°S, u višim predjelima od -3°S.

U utorak oblačno, hladno i pretežno suvo vrijeme. Slab snijeg samo ponegdje na planinama. Na jugu djelimično razvedravanje uz sunčane periode i toplije.

Minimalna temperatura vazduha od -4°S do 0°S, na jugu do 6°S, u višim predjelima od -8°S. Maksimalna temperatura vazduha od 1°S do 5°S, na jugu do 14°S, u  višim predjelima do -3°S.

U srijedu oblačno uz povremene padavine koje se tokom dana premještaju od juga i zapada ka sjeveru i istoku. Padaće slaba i povremena susnježica i snijeg, a na jugu i krajnjem sjeveru kiša.

Minimalna temperatura vazduha od -3°S do 1°S, na jugu do 7°S, u višim predjelima od -6°S. Maksimalna temperatura vazduha od 2°S do 6°S, na jugu do 12°S, u  višim predjelima do -2°S.

U četvrtak prije podne oblačno uz slab snijeg i manji porast snježnog pokrivača, na jugu kiša. Tokom dana snijeg će i dalje padati u višim predjelima, a u nižim povremena kiša i susnježica.

Minimalna temperatura vazduha od -1°S do 2°S, na jugu do 7°S, u višim predjelima od -4°S. Maksimalna temperatura vazduha od 2°S do 7°S, na jugu do 12°S, u  višim predjelima do -1°S.

Filter 2019