Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

Uhapšeni osumnjičeni za pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja u Srbiji

Izvor: Srna

Tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su pozivale na nasilnu promjenu ustavnog uređenja u Srbiji.

Trojica uhapšenih osumnjičeni su da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsjednika Republike Srbije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Policija je, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom /BIA/ i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsila osobe čiji su inicijali D.K. /35/, D.Z. /52/ i lice D.B. /36/, koje je osumnjičeno i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod D.B. pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao muškarac, čiji su inicijali M.J. /22/.

M.J. je uhapšen zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija, a sumnja se da je to oružje ukrao, pa je osumnjičen i za krivično djelo teška krađa.

Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšen je i I.T. /28/.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Filter 2019