Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Uplaćena sredstva za program zbrinjavanja radnika

Izvor: RTRS

Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske uplaćeno je 3.355.356 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika za novembar i decembar, saopšteno je iz Fonda.

Na osnovu Odluke Vlade Republike Srpske od 12. januara, sredstva se raspoređuju Fondu PIO Republike Srpske, od čega 3.157.184 KM za potpunu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 1.121 radnika iz 21 preduzeća.

Riječ je o preduzećima “Neimarstvo” Trebinje, “Plastika” Banjaluka, “Romanijski božur” Sokolac, “Gradska čistoća” Ljubinje, “Gradina” Kalinovik, “Sintetik” Banjaluka, “Šamac stan” Šamac, “Divin” Bileća, “Ratko Perić” Priboj, “Visočnik” Han Pijesak, “Srpski radio Modriča” Modriča.

Sredstva su uplaćena i za preduzeća “Javor” Han Pijesak, “Nevesinje” Nevesinje, “Unametal” Novi Grad, “Gradska toplana” Brod, “Energoinvest – Petrolinvest” Istočno Sarajevo, “Energoinvest – Rasklopna oprema” Istočno Sarajevo, “Bromet” Brod, “Ekokom” Lopare, Sportsko-kulturni centar Brod i “Tehnogas fabrika tehničkih gasova Doboj” Velika Bukovica.

Preostali iznos od 198.171 KM je predviđen za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 20 radnika iz 15 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda do kraja prošle godine, a koji uplatom tih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

Radnici kojima je izvršena uplata sredstava sa kojom ispunjavaju uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske u nadležnoj poslovnici Fonda.

Filter 2019