Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Tri uspješna vazdušna medicinska transporta u jednom danu

Izvor: Srna

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su, zajedno sa tehničkim i medicinskim osobljem Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske, uspješno izvršili dva vazdušna medicinska transporta uz istovremenu pripremu za realizaciju i trećeg.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je Srni da je prvi transport izvršen u prijepodnevnim časovima kada je pacijent G.M. /52/ iz Trebinja, hospitalizovan zbog akutnog srčanog infarkta, transportovan u Opštu bolnicu u Bijeljinu, u salu za kateterizaciju zbog potrebe za hitnom koronarografijom i ugradnjom stenta.

Prema riječima Kusturića, odmah nakon slijetanje u Bijeljini, tim Helikopterskog servisa i UKC Srpske uputio se ka Istočnom Sarajevu radi transporta pedijatrijskog pacijenta 12-godišnjeg A.A. iz Nevesinja, koji se nalazi u komi, na mehaničkoj ventilaciji zbog pogoršanja demijelinizacijske bolesti, zbog čega je transportovan iz Klinike za dječije bilesti Kliničkog centra Sarajevo u UKC Srpske radi nastavka liječenja.

Pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko-tehničko osoblje koji čine službu vazdušnog medicinskog transporta uvijek su na raspolaganju građanima Republike Srpske kojima je potreban hitan transport i veći stepen zdravstvene njege.

Ovi hrabri ljudi gotovo svakodnevno iznova potvrđuju svoju profesionalnost i spremnost da budu na usluzi građanima Srpske, pa i u situacijama kada je potrebno hitno reagovati i uspješno ispuniti više zahtjeva za vazdušnim medicinskim transportom kao što je to slučaj danas.

U toku uspješnog izvršenja današnjeg drugog transporta pacijenta, ovaj tim dobio je zahtjev Opšte bolnice u Trebinju za izvršenje i trećeg vazdušnog medicinskog transporta, koji je u toku.

Od početka ove godine pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske uspješno su izvršili četiri vazdušna medicinska transporta.

Filter 2019