Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Traga se za državljaninom BiH u ruševinama u Malatiji

Zemljotres u Turskoj (Foto: EPA-EFE/REFIK TEKIN)

Izvor: Srna

Generalni konzul BiH u Istanbulu Siniša Mihailović izjavio je Srni da se još traga za državljaninom BiH Angelom Peševskim u turskom gradu Malatija pod ruševinama zgrade u kojoj je boravio, te da za sada nema novih informacija.

“Svi se nadamo da će sve biti u redu. Čekamo zvanične podatke institucija, od kojih smo i dobili ovu informaciju”, rekao je Mihailović.

On je naglasio da je stanje u Turskoj veoma teško, da je potpredsjednik Fuat Oktay objavio podatke da je preminula 1.541 osoba, te da je 9.733 povrijeđeno.

Prema njegovim riječima, očekuje se povećanje broja stradalih.

Mihailović je dodao da je veliki broj spasilaca upućen na teren, te da je sve zatvoreno do ponedjeljka, 13. februara u 10 pokrajina u Turskoj.

“Svi hoteli, hosteli, sportske dvorane, sve će biti korišteno za prihvat ljudi. Upućena je logistička podrška iz svih dijelova Turske, pa i iz čitavog svijeta”, rekao je Mihailović.

On je dodao da su formirani i prehrambeni centri.

“Teška je situacija, ljudi se plaše, puno je naknadnih zemljotresa, više od 145, i to jakih”, naveo je Mihailović, dodavši da se svi nadaju da će se podrhtavanje tla smiriti i da stoji upozorenje da u naredna 72 časa treba biti jako oprezan.

Centralnu Tursku jutros je pogodio zemljotres jačine 7,9 jednica Rihterove skale, u Turskoj tlo i dalje podrhtava, a zabilježeni su i novi zemljotresi.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com