Sat. Mar 25, 2023
ћирилица /latinica

Staza “Skočine” u pogonu za noćno skijanje

Izvor: Srna

Staza “Skočine” na Jahorini u pogonu je za noćno skijanje, a iz Olimpijskog centra upozoravaju skijaše da ne koriste neosvjetljeni dio koji povezuje ovu sa ostalim stazama jer rizikuju zadobijanje povreda

Iz Olimpijskog centra Jahorina navode da vezni put između staza “Skočine” i “Novak Đoković” nije pokriven rasvjetom i da prelaz na skijama u večernjim časovima sa jedne na drugu stazu nije moguć.

– Skijaši samoinicijativno koriste taj dio staze i rizikuju zadobijanje povreda uprkos zabrani korištenje tog veznog puta u večernjim časovima i postavljenim znakovima signalizacije – navode iz Olimpijskog centra i dodaju da je do staze “Skočine” moguće doći samo motornim vozilom.

Ljubitelji skijanja su u petak, 17. februara i sinoć od 18.00 do 21.00 čas uživali u noćnom skijanju i odlično pripremljenim stazama “Poljice”, “Novak Đoković” i “Skočine”, koje su pokrivene sa 95 centimetara snijega.

– U pogonu su za noćno skijanje bile obje kabinske gondole – “Poljice” i “Partizan”, ali i šestosjed  “Skočine”. Ski karte kupljene za noćno skijanje jedinstvene su i skijaši mogu da ih koriste na svim stazama u pogonu za noćno skijanje – dodaje se u saopštenju.

Staza “Skočine” u pogonu za noćno skijanje ostaje i večeras, kao i narednog petka, subote i nedjelje, odnosno, 24, 25. i 26. februara.

Filter 2019