Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

RAK televiziju Fejs kaznio zbog upotrebe vulgarnog jezika

Izvor: Srna

Televizija “Fejs” kažnjena je sa 15.000 KM jer je u emisijama “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem” 4. i 5. novembra prošle godine konstatovana upotreba vulgarnog jezika, što je u suprotnosti sa osnovnim programskim principima u emitovanju programa, rečeno je Srni u Regulatornoj agenciji za komunikacije /RAK/.

“Netačne su informacije da je kazna za Fejs televiziju od 15.000 KM izrečena, zbog, kako se u medijima navodi, navodnih uređivačkih propusta u tri emisije, te navodnog poziva Hadžifejzovića na ubistvo Dodika“, naveli su iz RAK-a, odgovarajući na upit Srne koji se odnosi na izricanje kazne “Fejs” televiziji.

Iz RAK-a su istakli da je navedena mjera izrečena 31. januara zbog utvrđenog kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

“Izrečena mjera u iznosu od 15.000 KM za Fejs televiziju od 31. januara 2023. odnosi se na utvrđeno kršenje člana tri, stav /4/ i /5/, /Osnovni principi/ Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija u emisijama Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem od 4. i 5. novembra 2022. u okviru kojih je, između ostalog, konstatovana upotreba vulgarnog jezika, što je u suprotnosti sa osnovnim programskim principima u emitovanju programa”, naveli su iz RAK-a.

Filter 2019