Tue. Mar 21, 2023
ћирилица /latinica

Radionica stripa za osnovce u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

Matična biblioteka organizuje radionicu stripa „Oživljavam slike rečima“. Radionica objedinjuje umjetnost stripa, kulturu izražavanja, a oslanja se na motive iz autobiografije Nikole Tesle ,,Moji izumi“.

Tokom izlaganja učesnici će imati priliku da prate prezentaciju koja će na slikovit način predstaviti ovu umjetnost. 

Radionica je namijenjena djeci koja pohađaju osnovnu školu. Kroz kreativne zadatke dolazi se do zaključka kako nastaje strip, koji elementi ga čine i kako se povezuju u cjelinu.

Radionica je izvođena u okviru biblioteka u Arilju, Kruševcu, Ljigu, Novoj Varoši, Priboju, Aleksincu, Kuli, Apatinu, Kovinu, Regionalnom centru za obrazovanje u Nišu, na Međunarodnom festivalu slikovnica Čigra u Požegi, na Nušićijadi u Ivanjici, u okviru Prosvjete u Tuzli, u Kulturnom centru u Tesliću, u predškolskoj ustanovi u Trebinju…

Termin održavanja radionice je petak, 17. februar 2023. u dnevnim terminima, za djecu od 1. do 5. razreda i od 6. do 9. razreda. Mjesto održavanja je Dječija biblioteka Istočno Sarajevo, Spasovdanska 21.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na kontakt telefon 057/344-245 ili putem Fejsbuk stranica Dječije ili Matične biblioteke. Trajanje radionice je oko sat vremena.

Voditelj radionice je profesor srpskog jezika i književnosti Bojana Petronijević.

Filter 2019