Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Porodično stablo Željka Ninkovića iz Pala sadrži oko 13.000 imena

Izvor: BN TV/Biljana Orašanin

Paljanin Željko Ninković posjeduje porodično stablo koje sadrži oko 13 hiljada imena, koja su raznim rodbinskim linijama povezana sa njegovom porodicom.

Informacije o rodbinskim vezama prikuplja skoro dvije decenije, a na osnovu njegove baze podataka mnogi su otkrili blisku rodbinsku povezanost, koja im do tada nije bila poznata.

Nakon što je 2006. godine napravio porodično stablo za svoje pretke, Željko je odlučio da se tu ne zaustavi. Prikupljenim podacima pridružio je i podatke o familiji svoje supruge, ali i sve veći broj lica koja su na razne načine rodbinski povezani sa porodicom Ninković.

U porodičnom stablu trenutno ima oko 13 hiljada imena, što kako kaže čini jedan gradić, koji čuva u svom računaru. Do novih podataka dolazi na razne načine, najčešće slučajnim kontaktom, te uz pomoć crkvenih knjiga.

U velikom broju slučajeva dešavalo se da osobe na osnovu podataka koje je Željko prikupio saznaju da su u bliskoj rodbinskoj vezi sa nekim, a da im to ranije nije bilo poznato. Ninković posjeduje podatke o precima koji su rođeni 1700. godina. Kroz istaživanja je otkrio da većina porodica trenutno nastanjenih na području Sarajevsko-romanijske regije vodi porijeklo iz Crne Gore.

Ninković poručuje zainteresovanima da ga mogu kontaktirati kako bi provjerili da li se nalaze u njegovom porodičnom stablu.

Filter 2019