Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Ponuda grada Istočno Sarajevo na sajmu turizma u Beogradu

Foto: Bizlife

Izvor: Srna

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, predstaviće turističke potencijale i atrakcije ovog grada na 44. „Međunarodnom sajmu turizma“, koji će od 23. do 26. februara biti održan u Beogradu.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić, rekao je Srni da grad raspolaže ogromnim turističkim potencijalima i da ima šta da pokaže i ponudi.

On je rekao da sajam u Beogradu okuplja veliki broj izlagača iz regiona i svijeta i da će grad Istočno Sarajevu u svojoj ponudi akcenat staviti na ljetnu sezonu.

„Možemo dodatno obogatiti ljetne sadržaje, na čemu ćemo raditi u narednom periodu. To se odnosi na novu feratu na Romaniji, dodatne sadržaje na Jahorini, Ravnoj planini i Trebeviću“, rekao je Ikonić.

On je istakao da raspolažu sa ogromnim speleološkim bogatstvom, biciklističkim i stazama za šetnju i da će na sajmu, gdje nastupaju samostalno, predstaviti raznovrsnu gastro ponudu.

„Na štandu će nam se pridružiti i partneri – Olimpijski centar `Jahorina`, Andrićgrad, Udruženje hotelijera `Jahorina` i domaći preduzetnici čiji proizvodi mogu biti zanimljivi posjetiocima sajma, a riječ je o destileriji `Paljanka`, proizvodima sa farme koza `Alpino`, pčelara Batinića, Jahorinskim čajem…“, rekao je Ikonić.

On kaže da je beogradski najposjećeniji sajam turizma u regionu i da je prošle godine okupio predstavnike zemalja, koje čine tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista.

Međunarodni sajam turizma biće održan od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Kad je odmor nije teško“, uz učešće predstavnika iz zemalja regiona, ali i drugih dijelova svijeta, uključujući prvi put i Afriku.

Partner ovogodišnjeg 44. Sajma turizma biće Kina, a premijerno će se predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com