Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Петровић: Када опозив не успије, пјешке ћу са народом ићи ка Бањалуци

Извор: Срна

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, поводом данашње одлуке скупштинске већине о покретању процеса његовог опозива, позвао је народ да у што већем броју изађе на референдум 19. марта и искаже своју вољу.

“Kада опозив не успије, узећу заставе Републике Српске, града Бијељина и СДС-а и заједно са народом пјешке ићи од Бијељине кроз Брчко, Шамац, Модричу, Добој и друге општине ка Бањалуци”, навео је Петровић у саопштењу.

Петровић је рекао да му је народ 2020. године указао повјерење да води Бијељину у наредне четири године и да ће они који су покренули опозив “осјетити вољу народа 19. марта”.

Он сматра да је лицемјерно то што покретачи процедуре нису саопштили јавности “на који ће начин сносити одговорност када опозив не прође”.

“Нико није рекао да ли ће се, када опозив не прође, одрећи својих функција”, поручује Петровић.

Скупштина града Бијељина покренула је данас опозив градоначелника Љубише Петровића усвојивши иницијативу 25 одборника.

Опозив је покренут јер није обезбиједио извршавање закона и других прописа и општих аката, не спроводи скупштинске одлуке и стратешка развојна документа и зато што Скупштини града није поднио извјештај о раду, наведено је у материјалу за сједницу.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com