Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /latinica

Pale: Sutra prvi humanitarni svetosavski bal

Izvor: Srna

Prvi humanitarni Svetosavski bal u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće održan sutra na Palama, a prikupljena sredstva namijenjena su za finansiranje boravka djece sa Kosova i Metohije na Jahorini.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Marko Đogo izjavio je Srni da je riječ o humanitarnom događaju i da bi oni koji žele da prisustvuju trebalo da izdvoje po 50 KM i tako pomognu da djeca sa Kosova i Metohije dođu na Jhaorinu da nauče da skijaju.

„Cilj je da oko 20 djece lošeg imovinskog statusa u martu dođe na planinu, uživa u njenim ljepotama, kao i ljepotama Pala. Želimo da stvore lijepu uspomenu“, pojasnio je Đogo.

On je izrazio uvjerenje da će balu prisustvovati brojni sugrađani, privrednici, predstavnici javnih institucija, koji se neće ustručavati da pokažu umijeće plesa.

Prema njegovim riječima, bal će svojim prisustvom uljepšati i muzički sastav „Katera“ iz Istočnog Sarajeva, Kulturno-umjetničko-društvo „Mladost“ sa Pala i Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ iz Sarajeva.

Đogo je rekao da na ovaj način nastavljaju da baštine lijepu tradiciju, koja je sticajem ratnih okolnosti prekinuta.

Humanitarni svetosavski bal biće održan u holu Ekonomskog fakulteta na Palama
u 19.00 časova

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com