Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Na Palama održan prvi humanitarni Svetosavski bal

Izvor: Srna

Prvi humanitarni Svetosavski bal, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održan je sinoć na Palama, a prikupljena sredstva namijenjena su za finansiranje boravka djece sa Kosova i Metohije na Jahorini.
Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Marko Đogo izjavio je da je za sve zaslužan muzičar Luka Novosel koji je prije dva mjeseca organizovao humanitarnu akciju, zahvaljujući kojoj su djeca sa Kosova i Metohije boravila na Palama i Jahorini.

“Djecu sam upoznao i shvatio da žive jako loše i da bi im trebalo pomoći da dođu na Jahorinu malo duže. Jedan od takvih načina jeste da prikupimo sredstva i zato smo organizovali Svetosavski bal”, rekao je Đogo novinarima i dodao da sa ovim žele da pokažu da Pale imaju ozbiljnu kulturu.

Đogo je istakao da će djecu dovesti bez obzira koliko sredstava bude prikupljeno.

Dirigent Srpsko-pjevačkog društva “Sloga” iz Sarajeva Stefan Mojsilović rekao je da se Svetosavskim balom nastavlja divna tradicija koju Srbi Sarajeva baštine više od 140 godina i dodao da je članovima ovog društva čast što su na Palama.

Student Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i učesnik programa Maja Stanišić izrazila je nadu da će manifestacija zaživjeti kako bi se i dalje gajila srpska kulturna baština.

Član Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” sa Pala Luka Novosel zahvalio je dekanu što su zajedno realizovali Svetosavski bal.

“Ovo je način da ovom manifestacijom na području grada Istočno Sarajevo dokažemo da njegujemo tradicu koju nam je ostavio Sveti Sava. Uvijek ćemo ići njegovim koracima”, rekao je Novosel.

Prvom humanitarnom Svetosavskom balu na Palama prisustvovali su predstavnici javnog, kulturnog i privrednog života sa područja Istočnog Sarajeva.

Filter 2019