Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

Mališani uživali u skijanju na Puhovcu

Izvor: Srna

Veliki broj mališana uživao je danas u skijanju na Puhovcu kod Sokoca, gdje svakog vikenda mogu besplatno da koriste ski-lift na stazi za djecu do 12 godina, rekao je Srni Miljan Pajić, jedan od organizatora izgradnje ovog objekta.
Pajić je rekao da je žičara uz stazu za djecu za sada besplatna, da je rental u funkciji, te da djeca koja nemaju skije mogu da ih iznajme.

“Djeca mogu da biraju kuda će da se skijaju na širokoj i dobro pripremljenoj stazi i za skijaše koji tek počinju”, istakao je Pajić.

U objektu u podnožju uzvišenja Puhovac gosti mogu da se se okrijepe toplim napicima.

Prema njegovim riječima, zbog pripemanja objekta ski-lift neće biti u funkciji radnim danima.

Pajić je istakao da je potpuno pripremljena i staza za sankanje za najmlađe goste koja je odvojena od skijaške.

Za sada, kako kaže, na ovom ski-liftu nema instruktira za skijanje, pa organizatori apeluju da lica koja su obučena za ovaj posao mogu da im se jave i dogovore saradnju.

Pajić, koji je i član sokolačkog Ski kluba “Olimpik”, rekao je da će ski-lift za odrasle biti u potpunosti spreman za skijaše sljedeće sezone, dodajući da je na ovom objektu u izgradnji urađeno više od 50 odsto radova.

Organizatori kažu da se u protekla dva vikenda na stazi za djecu na Puhovcu okupilo više od 250 mališana i isto toliko roditelja.

Filter 2019