Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Evropska unija donira sredstva za izgradnju ambulante na Brusu

Foto: Opština Istočni Stari Grad

Izvor: Filter

Najrazvijeniji, najperspektivniji i napoznatiji turistički centar opštine Istočni Stari Grad uskoro dobija novu ambulantu za potrebe stanovništva i posjetilaca olimpijske planine Trebević.

“Kvalitetna zdravstvena zaštita svih posjetilaca, ali i stanovnika Opštine Istočni Stari Grad, u vrhu je prioriteta rada opštinske administracije. Svjesni činjenice da je planina Trebević omiljeno mjesto brojnih posjetilaca kojih je iz godine u godinu sve više, potreba za realizacijom jednog ovakvog projekta je od velike važnosti”, saopštili su iz ove Opštine.

Buduća ambulanta će biti smještena na izletištu na Brusu, a biće opremljena novom i savremenom opremom.

Ova ambulanta će posjedovati i terensko vozilo, čime se povećava spremnost za brže intervencije na svakoj vrsti terena. U toku je tender za kupovinu jednog takvog terenskog vozila, medicinske opreme i kancelarijskog namještaja.

Kako ističu iz Opštine Istočni Stari Grad, kompletan proces finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a sama investicija se realizuje u sklopu projekta “ EU 4 Local Communities”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com