Дан бораца обиљежен у Источном Новом Сарајеву

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Извор: Филтер

Предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак рекао је данас да постоји одлична сарадња са градском и општинском управом, те да је побољшан статус демобилисаних бораца који немају 15 година радног стажа, али да још има простора за стварање бољег животног стандарда ове популације.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Тушевљак је рекао да је и основица за инвалиднине усклађена са растом цијена основних животних намирница, али да усљед сталних поскупљења, то није довољно.

“Ми не одустајемо од наших захтјева. Положај бораца се може поправити. Остајемо при нашим захтјевима да борачки додатак на мјесечном нивоу износи пет KМ”, рекао је Тушевљак новинарима поводом обиљежавања Дана бораца и Борачке организације Републике Српске.

Тушевљак је напоменуо да је у сарадњи са градском и општинском управом направљено идејно рјешење за централни споменик који ће у току ове године бити постављен, као и за спомен-собу.

“Надам се да ће у овој години активности одржавања споменика и спомен-обиљежја бити настављена”, рекао је Тушевљак.

Он је свим борцима Војске Републике Српске честитао Дан бораца који је прилика да се свим погинулим борцима ода помен.

Служењу парастоса и полагању вијенаца на Централном крсту војничког гробља на Врацама, осим чланова Борачке организације, породица погинулих бораца, данас су присуствовали и представници градске и локалне власти.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић рекао је да се данас одаје почаст свим борцима који су дали животе за Републику Српску.

“Да није њих, ни Источно Ново Сарајево не би било оно што данас јесте. Обавезни смо да и демобилисаним борцима искажемо захвалност за све што су у ратним временима урадили за овај град”, рекао је Kатић.

Kатић је нагласио да је општина, у сарадњи са Болницом “Србија” организовала акцију бесплатног љекарског прегледа за све демобилисане борце из ове општине.

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Он је потврдио да још постоји проблема које треба ријешити, али да је сарадња са борачком популацијом одлична, те да се општинска управа није оглушила ни на један захтјев демобилисаног борца за било којим видом помоћи.

Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата обиљежава се у Републици Српској 14. фебруара. У Одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положили су животе за одбрану Српске.

Filter 2019