Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

Bolnica “Srbija” uskoro dobija novo sanitetsko vozilo

Izvor: Filter

Deset zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj dobiće nova sanitetska vozila. Vozila su nabavljena u u okviru Hitnog projekta COVID-19 finansiranog kreditnim sredstvima Svjetske banke.

Na posljednjoj sjednici Vlade Republike Srpske usvojena je odluka o pravu prenosa vlasništva nad novim sanitetskim vozilima sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na domove zdravlja i bolnicu.

Nova vozila dobiće su domovi zdravlja Banja Luka, Čelinac, Bijeljina, Kotor Varoš, Laktaši, Rudo, Ugljevik, Višegrad i Zvornik, te Bolnica „Srbija“ Istočno Sarajevo.  

Ukupna vrijednost vozila iznosi 1,32 miliona KM, a resorno ministarstvo će u narednom periodu isporučiti santitetska vozila navedenim zdravstvenim ustanovama.

U izjavi Srni direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija naveo je da je vozilo značajna donacija s obzirom na zastarjelost i ogromnu kilometražu postojećih. Podsjetio je da koronarne pacijente iz Bolnice “Srbija” svakodnevno prevoze na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a nakon liječenja dovoze nazad.

“S obzirom na to da smo obavezni da pacijente odvozimo i dovozimo, naša vozila se, prelazeći ogromnu kilometražu, veoma brzo habaju. U našem voznom parku imamo vozila koja su prešla više od pola miliona kilometara, tako da se i pored kvalitetnog održavanja ne mogu smatrati pouzdanim”, pojasnio je Šešlija u izjavi za Srnu.

On je rekao da su sanitetska vozila koja su dobili prilikom otvaranja nove zgrade Bolnice u oktobru 2018. godine već prešla po više od 300.000 kilometara.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu dobiti još ovakvih vozila, kako bismo dodatno obnovili vozni park. To bi omogućilo da naši pacijenti imaju još kvalitetniju zdravstvenu njegu”, poručio je Šešlija.

Filter 2019