Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /latinica

Besplatni sistematski pregledi u Bolnici “Srbija” za boračku populaciju iz Istočnog Novog Sarajeva

Izvor: Filter

Iz Opštine Istočno Novo Sarajevo obavještavaju borce Vojske Republike Srpske, koji imaju kategorisan status borca, da je u Bolnici “Srbija” za njih obezbijeđen besplatan sistematski pregled.

“Uz velikodušnu pomoć bolnice “Srbija” i direktora Nebojše Šešlije, a u dogovoru sa Boračkom organizacijom opštine Istočno Novo Sarajevo, Opštinska uprava obezbijediće besplatne sistematske preglede za borce Vojske Republike Srpske, koji imaju kategorisan status borca”, poručio je načelnik ove opštine Jovan Katić.

Pregled uključuje osnovne laboratorijske nalaze, rendgen pluća, ultrazvuk abdomena, internistički pregled, specijalistički pregled pulmologa i specijalistički pregled hirurga.

Prijava mora sadržati čitko ispunjen i potpisan Prijavni obrazac (dostupan na Portirnici Opštine Istočno Novo Sarajevo), dokaz o prijavi prebivališta na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo (CIPS), potvrdu kategorisanog statusa borca – kopiju rješenja o kategorizaciji (ukoliko je proveden postupak kategorizacije, a nemate primjerak rješenja, isti možete izvaditi u Opštini Istočno Novo Sarajevo, kancelarija 16 – Odjeljenje za opštu upravu, boračko – invalidska zaštita).

Kompletiranu dokumentaciju potrebno je predati radnim danima u periodu od 11 do 14 časova u kancelariju 33 ili na Portirnicu Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Poziv ostaje otvoren do petka, 17.2.2023. godine do kraja radnog vremena, a dinamika pregleda će biti organizovana u skladu s brojem prijava i po redoslijedu prijavljivanja na osnovu spiska koji će Opštinska uprava dostaviti bolnici „Srbija“.

Filter 2019