Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Šehovac: Uskoro izgradnja novog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo

Foto: katera.news

Izvor: Srna

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac najavio je da bi u narednim danima, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova odnosno Vlade Republike Srpske, na Palama trebalo da počne izgradnja moderne zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo. On je istakao da će u izgradnji ovog objekta učestvovati i opština Pale.

“U okviru njega biće smještene i organizacione jedinice – Policijska stanica Pale, Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja i Jedinica žandarmerije”, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama na kojoj su predstavljeni rezultata rada za prošlu godinu.

Šehovac je naveo i da video-nadzor koji je postavljen na području grada Istočno Sarajevo daje dobre rezultate po pitanju stanja bezbjednosti, rješavanja krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda.

On je naveo da će se, u saradnji sa gradom Istočno Sarajevo i opštinama, sistem video-nadzora širiti.

“Urađeni su i pripremljeni određeni elaborati. Cilj je poboljšanje stanja bezbjednosti na području Policijske uprave Istočno Sarajevo”, rekao je Šehovac.

Kada je riječ o stacionarnim radarima, Šehovac je rekao da će javnost biti upoznata kada počnu sa radom, te da se nada da će to biti uskoro.

Šehovac je stanje bezbjednosti na području Uprave ocijenio kao zadovoljavajuće.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com