Wed. Feb 1, 2023
ћирилица /latinica

Hrvati krenuli na Jahorinu, pa ih spašavali iz smetova kod Blidinja

Izvor: Srna

Pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) Posušje na putu od Blidinja do Rakitna izvlačili su vozila iz Hrvatske koja su se zaglavila u snježnim nanosima, pa je saobraćaj na toj dionici bio potpuno blokiran.

Rukovodilac GSS-a stanica Posušje Milan Jukić izjavio je da je riječ uglavnom o gostima iz Hrvatske koji su krenuli na Jahorinu i nisu znali da je put na tom saobraćajnom pravcu neprohodan.

-Problem je što ta dionica nije čišćena i put je bio zatvoren, pa su zapali u smetove snijega. Ali svima je ukazana pomoć i grtalica iz Posušja je put očistila – rekao je za portal “Kliks” Jukić, koji je učestvovao u izvlačenju vozila iz snijega.

Jukić je istakao da snijeg i dalje pada i da duva snažan vjetar koji stvara snježne nanose, te upozorio sve vozače da uprkos čišćenju puta ne kreću bez adekvatne zimske opreme.

On je dodao da će tokom noćnih sati saobraćaj na toj saobraćajnici biti najvejrovatnije potpuno obustavljen i pozvao sve vozače na odgovorno ponašanje u skladu s vremenskim prilikama.

Snijeg na Blidinju je viši od pola metra, te još intenzivno pada uz snažan vjetar.

Filter 2019