Sun. Feb 5, 2023
ћирилица /latinica

U svečanom defileu povodom Dana Republike 2.500 učesnika

Izvor: RTRS

Republika Srpska sutra, 9. januara slavi 31. godinu od svog nastanka. 9. januara 1992. godine u Sarajevu, kao Republika srpskog naroda u BiH nastala je odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH.

Danas i sutra, nizom svečanosti u Istočnom Srajevu, Banjaluci ali i gotovo svim gradovima i mjestima Srpske biće obilježen ovaj značajan događaj iz naše bliske prošlosti, ali prvi put na podjednako dva važna mjesta za nastanak i razvoj naše Republike. Izazov je to za organizatore obilježavanja, a naročito za pripadnike MUP Republike Srpske.

– U Istočnom Sarajevu danas je generalna proba pripadnika MUP-a i završne pripreme za sutrašnji Dan Republike – naveo je načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata i zamjenik rukovodioca Štaba MUP-a “Dan Republike 2023” Borislav Šarić.

Organizovanje svih aktivnosti oko obilježavanja Dana Republike veliki je zadatak i bezbjednosni izazov za MUP Srpske

Šarić je gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a naveo da će u 14 časova na svečanom defileu u Istočnom Sarajevu učestvovati 2.500 pripadnika MUP-a te da će biti i razvijena zastava Republike Srpske dugačka 500 metara.

– U svečanom defileu učestvovaće i 37 ešalona – napomenuo je Šarić.

Pozvao su sve građane Republike Srpske da dođu u Istočno Sarajevo i da Dan Republike Srpske proslave u miru i dostojanstveno.

Filter 2019