Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Sokolac: Podrška Specijalnoj bolnici za psihijatriju

Izvor: Srna

Slovačka Ambasada u BiH podržava rad Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu i postoji okvir buduće saradnje za ovu i narednu godinu, poručio je prilikom današnje posjete ambasador Roman Hloben.

Hloben je izjavio novinarima da je cilj posjete izražavanje podrške radu ove bolnice, koja zaslužuje adekvatnu pažnju, a kojoj su ranije donirali i EKG-aparat vrijedan više od 3.000 KM.

On je izrazio zadovoljstvo pristupom zaposlenih i njihovom brigom za pacijente.

Hloben je naglasio da je Vlada Slovačke u okviru UNDP-a donirala više od 1.000.000 KM /550.000 evra/ za izradu tehničko-projektne dokumentacije vezane za rekonstrukciju svih šest psihijatrijskih bolnica u BiH, uključujući ovu zdravstvenu ustanovu na Sokocu.

Vršilac dužnosti direktora Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu Dragan Bulajić zahvalio je za donaciju i finansiranje tehničko-projektne dokumentacije.

„Očekujemo glavnu rekonstrukciju svih objekata u okviru ove bolnice i nastavljamo sa daljom saradnjom i projektima“, rekao je Bulajić, koji je ambasadoru uručio zahvalnicu za pomoć ovoj bolnici.

Delegacija Ambasade Slovačke posjetila je danas i Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu, gdje su sa vršiocem dužnosti direktora Đorđem Radićem razgovarali o mogućnosti saradnje.

Radić je naglasio da se nada budućoj saradnji na projektima važnim za ovu ustanovu, te o mogućoj posjeti Slovačkoj i ustanovama ovakvog tipa u toj zemlji.

„Upoznali smo delegaciju o našem radu, djelovanju, viziji i misiji, te kod ambasadora vidjeli zadovoljstvo organizacijom rada i uslovima u kojima su smješteni naši pacijenti“, izjavio je Radić.

Delegaciju Ambasade Slovačke, osim ambasadora Hlobena, činili su i njegov zamjenik Patrik Turošik i vojni ataše Milan Mindek.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com