Fri. Jun 14, 2024
ћирилица /latinica

Saobraćaj usporen zbog snijega

Izvor: Srna

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija usporeno zbog snijega koji pada, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske posebnu pažnju skreću na dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu, tako da su za sada svi putevi prohodni, istakli su iz AMS.

Na području FBiH snježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima Bihać – Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar i Posušje – Jablanica /Blidinje/.

Zbog loših uslova za vožnju trenutno je obustavljen saobraćaj na dionici Rakitno – Blidinje.

Na brojnim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni.

Vozačima iz AMS na svim putnim pravcima, savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor.

Zbog radova u tunelu “Čeljigovići” na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica – Ljubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza, te na dionici Klašnice jedan – Nova Topola zbog izgradnje tri kružna toka.

Na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška u toku je izgradnja kružne raskrsnice.

Izmijenjen režim saobraćaja na snazi je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva”.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Foča – Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, te na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na području FBiH sporije zbog radova saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Jajce – Donji Vakuf u tunelu “Skela”, Živinice – Stupari kod mjesta Đurđevik i Mostar – Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj preko graničnog prelaza Izačić – Ličko Petrovo Selo obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com