Thu. Jun 8, 2023
ћирилица /latinica

Prognoza vremena do kraja januara

Izvor: Filter

U subotu, 28. januara, u Republici Srpskoj biće oblačno i malo hladnije. Biće pretežno suvo, a slab snijeg će padati samo ponegdje, uglavnom na sjeveru i istoku, navodi se u prognozi Republičkog HMZ. Na jugu djelimično oblačno uz sunčane periode i malo toplije. Vjetar slab do umeren sjeverozapadni i severni. Minimalna temperatura vazduha od -5°S do -1°S, na jugu do 2°S, u višim predjelima od -10°S. Maksimalna temperatura vazduha od -2°S do 2°S, na jugu do 7°S, u višim predjelima od -5°S.

U nedjelju oblačno i još malo hladnije. Biće pretežno suvo, a slab snijeg će padati samo ujutro, uglavnom na istoku. Tokom dana suvo uz djelimično raslojavanje oblačnosti. Na jugu Hercegovine djelimično oblačno uz sunčane periode. Minimalna temperatura vazduha od -6°S do -1°S, na jugu do 2°S, u višim predjelima od -11°S. Maksimalna temperatura vazduha od -2°S do 2°S, na jugu do 7°S, u višim predjelima od -5°S.

U ponedeljak, 30. januara, ujutru umjereno do pretežno oblačno i hladnije uz pojavu mraza. Tokom dana promjenljivo do pretežno oblačno uz sunčane intervale i za koji stepen više nego prethodnih dana. Minimalna temperatura vazduha od -8°S do -2°S, na jugu do 2°S, u višim predjelima od -11°S. Maksimalna temperatura vazduha od -1°S do 5°S, na jugu do 8°S, u višim predjelima od -4°S.

U utorak ujutru umjereno do pretežno oblačno i hladno, u istočnim predjelima će ponegde padati slab snijeg. Na zapadu vedrije i hladnije uz mraz. Tokom dana naoblačenje koje će donijeti na sjeveru slabu kišu ili susnježicu, dok će na istoku i centralnom pojasu i dalje padati snijeg. Na jugu djelimično oblačno i sunčano. Minimalna temperatura vazduha od -7°S do -1°S, na jugu do 2°S, u višim predjelima od -10°S. Maksimalna temperatura vazduha od -1°S do 5°S, na jugu do 9°S, u višim predjelima od -3°S.

Filter 2019