Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Predstavnici ETF-a u Japanu u posjeti Šinšu Univerzitetu u Naganu

Izvor: Filter

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. Božidar Popović i prodekan za nastavu prof. Srđan Lale nastavljaju posjetu univerzitetima u Japanu. Sastali su se sa predstavnicima Šinšu Univerziteta u gradu Naganu, a sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan.

U ime Šinšu Univerziteta sastanku su prisustvovali prorektor prof. Jošihiko Amano, dekan i zamjenik dekana, kao i rukovodioci departmana Fakulteta inženjerskih nauka.

Prilikom posjete dogovoreno je i usaglašeno potpisivanje sporazuma o saradnji između Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva i Fakulteta inženjerskih nauka Šinšu Univerziteta.

Sporazumom su definisane različite aktivnosti koje obuhvataju razmjenu studenata i akademskog osoblja i naučno-istraživačku saradnju.

Profesori sa Šinšu Univerziteta su izrazili želju da učestvuju u radu Simpozijuma Infoteh-Jahorina.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i prestižni Šinšu Univerzitet iz Japana, koji spada u 1000 najboljih univerziteta u svijetu, posredstvom Ambasade BiH u Japanu potpisali su u aprilu prošle godine sporazum o saradnji na period od pet godina.

Ova japanska visokoškolska ustanova sa pet kampusa, osnovana davne 1949. godine, nekoliko godina zaredom proglašena je najboljim ekološkim japanskim univerzitetom.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com