Sun. May 28, 2023
ћирилица /latinica

Potvrđena optužnica protiv Šojića zbog neovlašćenog korišćenja službenih vozila

Izvor: Srna

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dragana Šojića zbog sumnje da je u svojstvu direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH zloupotrijebio položaj ili ovlaštenja i time oštetio budžet BiH za 41.877 KM.

Optužnica tereti Šojića da je prekoračio granice ovlaštenja koja se odnose na korištenje službenih vozila, saopšteno je iz Suda BiH.

Nakon što je potvrđena optužnica, Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje mjera zabrane Šojiću, prenosi Birn.
Tužilac tužilaštva BiH Elvira Stanojlović rekla je na ročištu da još postoje okolnosti zbog kojih optuženom trebaju biti produžene mjere zabrane putovanja i sastajanja sa svjedocima koji su navedeni u optužnici.

-Optuženi ima i državljanstvo Srbije, tamo mu je porodica, a posjeduje i nekretnine – navela je Stanojlovićeva u obrazloženju prijedloga za produženje mjera zabrane putovanja, te dodala da su to okolnosti zbog kojih je moguć njegov bijeg iz BiH.

Prema njenim riječima, optuženom se treba produžiti i mjera zabrane sastajanja sa svjedocima kako se ne bi vršio pritisak na njih da promijene iskaz.

Tužilaštvo BiH je ranije najavilo da će navode optužbe dokazivati pozivanjem 10 svjedoka, stručnog vještaka, kao i prilaganjem više stotina dokaznih materijala, među kojima obimnu finansijsku i službenu dokumentaciju.

Filter 2019