Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Pale: Predstavnici misije OEBS u BiH uručili vrijednu donaciju Crvenom krstu

Izvor: Srna

Predstavnici Misije OEBS u BiH uručili su danas na Palama Crvenom krstu Republike Srpske šest isušivača i dvije pumpe za vodu koje se mogu koristiti u slučaju poplava, ukupne vrijednosti 7.600 KM.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač rekla je da je ova vrijedna donacija uručena u skladu sa molbom njihove organizacije upućene OEBS-u u BiH nakon poplava koje su u ranijem periodu zahvatile prijedorsku regiju.

“Misija OEVS-a u BiH je odreagovala odmah i izvršila nabavku isušivača i pumpi. Možda ne izgleda velika donacija brojčano ali će značiti korisnicima u slučaju poplava. Svaka donacija te vrste i osnovnih sredstava dobro dođe”, rekla je Kovačeva novinarima.

Ona je istakla da Republička Civilna zaštita i opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske raspolažu određenim brojem isušivača, pumpi ali za jedno domaćinstvo nije dovoljan jedan isušivač.

Kovačeva navela da takva vrsta sredstava nikada nije dovoljna, te zahvalila Misiji OEBS-a u BiH na donaciji i pozvala i druge donatore ukoliko su u mogućnosti da učine isto.

“Sada imamo situaciju da su u Gacku dvije kuće iseljene zbog podzemnih voda. Za tu porodicu odmah su uključene pumpe, a poslije će biti potrebni isušivači”, navela je Kovačeva i dodala da je Crveni krst Republike Srpske jedan od partnera Civilne zaštite Srpske i vladinog sektora u odbrani i pripremi odgovor na nepogode.

Filter 2019