Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Očišćene lokacije u Vojkovićima i obnovljeno igralište za odbojku

Izvor: Filter

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, dm drogerie market podržao je realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt „Zajedničko a lijepo“ udruženja građana „Probudi se“ iz Istočnog Sarajeva.

U sklopu projekta dionice uz saobraćajnicu, od stare škole do mosta i pojas uz rijeku Željeznicu, kao i stepenice za Malo Naklo i Jasika su očišćene, te pretvorene u cvjetne vrtove.

„Problem neuredne, zapuštene i prljave sredine naročito je izražen u području oko škole i saobraćajnica, a doprinosi mu nedostatak svijesti o ekologiji. Uređenjem ovih lokacija doprinijeli smo ljepšem izgledu našeg kraja. Takođe smo podigli svijest o tome da i „zajedničke a ničije“ lokacije takođe trebaju redovno održavanje. Osim toga, volonteri koji su učestvovali u ovoj akciji, obnovili su i igralište za odbojku koje je stradalo u poplavama 2021. godine“, poručili su iz Udruženja „Probudi se” te dodali da su cvjetni vrtovi uređeni po posebnim motivima kako bi privukli dodatnu pažnju građana.

Projekt „Zajedničko a lijepo“ jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizuje već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com