Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Održan koncert “Srpska u srcu” povodom Dana Republike

Foto: Foto Vaske

Izvor: Srna

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sinoć je, povodom proslave Dana Republike Srpske, održan koncert koji sadrži elemente poetsko-muzičkog resitala pod nazivom “Srpska u srcu”.

Foto: Foto Vaske

Direktor Kulturnog centra Mladen Janković rekao je novinarima da su učesnici mladi umjetnici iz više gradova Republike Srpske, te izrazio nadu da će publika prepoznati vrhunski kvalitet programa večerašnjeg koncerta koji uglavnom čine rodoljubive pjesme posvećene Republici Srpskoj.

Foto: Foto Vaske

“Iz Banjaluke nam dolazi Kristina Ivanović Mlinar, ovdje u Istočnom Sarajevu njeni domaćini i učesnici koncerta su Luka Novosel, Milica i Maja Stanišić, Ana Jovančić, Tamara Mitrović, Aleksandar Mitrović. Iz Rudog nam dolazi frulaš Draško Spasojević, a učešće u programu imaju i narodni guslar Vitomir Arsenić i Vladimir Zelenović kao recitator“, istakao je Janković.

Foto: Foto Vaske

On je izrazio zadovoljstvo što je koncert jako posjećen, od mlađe publike pa do onih u poznim godinama.

Ivanović Mlinar je rekla da smatra da je ovo divna prilika i jako dobro za srpski narod u Istočnom Sarajevu, ali i cijelu Republiku Srpsku da se organizuju koncerti i svečani defile i sve druge aktivnosti u vezi sa proslavom Dana Republike u ovom gradu.

Foto: Foto Vaske

“Drago mi je što sam dio ovog koncerta i što ću imam priliku da ponovo nastupam pred publikom u Istočnom Sarajevu”, istakla je Ivanović Mlinar, koja je izrazila posebno zadovoljstvo što poslije i više od 15 godina ponovo nastupa u Istočnom Sarajevu.

Foto: Foto Vaske

Novosel je rekao da su na koncertu izvedene pjesme posvećene Republici Srspkoj, duhovne i tradicionalne i izrazio nadu da su svi uživali u programu.

Filter 2019