Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Објављени конкурси за најбољу књигу и превод

Извор: Глас Српске

Удружење књижевника Републике Српске почетком године расписало је два конкурса и то конкурс за годишњу награду Удружења књижевника РС за најбољу књигу објављену у 2022. години, те конкурс за додјелу Међународне награде за превођење поезије “Коља Мићевић”.

Годишња награда биће додијељена за прво издање књиге из области поезије, прозе, драме, есејистике, књижевне критике и науке о књижевности.

– На конкурсу могу учествовати искључиво чланови Удружења књижевника Републике Српске који су измирили своје обавезе према Удружењу закључно са 2022. годином, као и они који су на захтјев ослобођени плаћања годишње чланарине – стоји у саопштењу УКРС, а овај конкурс биће отворен до 15. фебруара, док ће резултати бити објављени најкасније до краја марта.

Награда “Коља Мићевић” биће додијељена преводиоцу за животно дјело или објављену књигу у претходној години, преведену са страних језика на српски или са српског на неки страни језик.

– Приједлоге за Међународну награду за преводилаштво поезије “Коља Мићевић” могу подносити издавачи, културне институције, удружења и појединци у периоду до 20. јануара на адресу  УКРС. Предлагачи уз приједлог достављају и детаљно образложење, те уколико се конкурише са преведеном књигом, три примјерка књиге – назначено је у саопштењу удружења, а ова награда биће уручена 15. фебруара.  

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com