Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Novi detalji napada: Na utakmici skandirano “Ubij Srbina”

Izvor: Agencije

Mediji u Srbiji objavili su snimak za koji se tvrdi da je nastao jutros u Sarajevu tokom međunarodnog fudbalskog turnira za dječake “Šampion junior kup”, a na kojem se vidi kako grupa dječaka skandira “ubij Srbina”, poslije čega je uslijedio niz incidenata usmjerenih protiv srpske djece, kao i odraslih koji su bili u njihovoj pratnji.

Na snimku se vide dječaci u tamnim dresovima, zagrljeni pored terena, kako počinju da skaču i skandiraju “Ubij Srbina”.

Utakmica, barem dok traje snimak, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako im muški glas dobacuje “Ej, ko ti je to rekao da pjevaš?”. Nije poznato ko je muškarac koji je reagovao.

Mediji prenose i da je poslije toga tokom dana nastavljena neugodna situacija za dječake iz Srbije i da je u hotel u kojem su bili smješteni u Sarajevu upala grupa muškaraca maskiranih fantomkama koji su bacili suzavac, a navodno su tokom bjekstva nasrnuli na roditelje i izboli mlađeg muškarca iz Beograda.

Kako su kasnije tokom večeri ispričali očevici, skandirali su dječaci iz Splita, a njihov trener je odmah reagovao i prekinuo sramno skandiranje.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com