Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Na Dan Republike rođena Milica Rakić: Ime dobila po simbolu NATO agresije na Srbiju

Izvor: RTRS

Republika Srpska na svoj 31. rođendan dobila je najljepši poklon – 32 najmlađa stanovnika. Jedna od tih beba je i djevojčica Milica Rakić, rođena u Banjaluci. Rođena je istog datuma kada i njena imenjakinja i rođaka koja je tragično stradala 1999. godine od NATO bombi u Batajnici kod Beograda.

Deveti januar za porodicu Rakić donio je posebnu radost. U jutarnjim časovima slavili su rođendan otadžbine, a isti dan i rođenje kćerke. Milica je rođena na isti dan kao i njena rođaka, po kojoj je i dobila ime, a koja je život izgubila u NATO bombardovanju 17. aprila 1999. godine u Batajnici.

– Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korijenima. Svima nam je drago i iskreno smo počastvovani, jer je to djevojčica koja je mučena i koja nas sve podsjeća na veliko stradanje Srba – kaže Miličina mama Maja Rakić.

Porodica Rakić potiče iz sela Kolunić kod Petrovca. O tragičnoj sudbini njihove, tada trogodišnje rođake Milice, pisao je cijeli svijet. A 24 godine poslije, u Rakićima je rođena još jedna Milica. Tako od ove godine, Rakići 9. januara slave dva rođendana.

– Sve nas je zatekla vijest jer je Milica na svijet trebala doći dva dana kasnije. Sveti Stefan je veliki svetac i veseo dan za sve nas, a još više jer je to sjećanje na pokojnu Milicu – ističe otac Milan.

Filter 2019