Sun. May 28, 2023
ћирилица /latinica

Matična biblioteka organizuje akciju darivanja knjiga

Izvor: Filter

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje akciju darivanja knjiga i poziva sve građane da pomognu obnavljanje fonda biblioteka.

Akcija se organizuje povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, a trajaće do 14. februara.

“Za Međunarodni dan darivanja knjiga prikupljamo knjige za biblioteke sarajevsko-romanijske regije. Knjige koje vam više ne trebaju donesite u Matičnu biblioteku, mi ćemo evidentrati vaš poklon i poslati u biblioteke kojima su neophodne”, rekli su iz Matične biblioteke.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se širom svijeta, a ustanovljen je sa ciljem promovisanja čitanja kod djece i odraslih.

Svaka knjiga koja se daruje biblioteci je pomoć da je dobije neko ko nije u mogućnosti da je sebi priušti.

“Biblioteke nemaju novaca da kupe sve što je objavljeno, a možda baš vi imate neku knjigu koju ne biste čitali i rado bi ste umjesto nje na svojoj polici vidjeli neku drugu. Poklonite biblioteci, neko će joj se obradovati. Ako poklonite biblioteci nešto što je vama višak, budite sigurni da u biblioteci neće biti. Biblioteke imaju hiljade članova i ne mogu svi odjednom da čitaju jednu knjigu, dobro će im doći po još koji primjerak” poručuju iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Filter 2019