Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Klizalište u Foči otvoreno na radost mališana

Foto: Radio Foča

Izvor: Srna

U Foči je drugu godinu zaredom počelo da radi klizalište, a otvaranje je, uz akrobate sa vatrom, vile i džinovske svijetleće robote, bilo još jedan nezaboravan doživljaj za mališane.

Za takav doživljaj fočanskih mališana, pobrinuli su se lokalna uprava i animatori iz Novog Sada.

Na Trgu kralja Petra klizalište će uz prateći mini-zimzograd, a u okviru opštinske manifestacije „Zima u Foči“, raditi do kraja januara, dok polučasovni termin klizanja košta jednu KM.

Načelnik Milan Vukadinović podsjetio je da je klizalište u Foči prvi put bilo postavljeno prošle godine, a da ove godine nastavljaju tu lijepu tradiciju.

„Prvog dana klizanje je besplatno, a ostale dane naplaćivaće se simbolična cijena da svako dijete može da priušti zabavu za sebe“, rekao je Vukadinović.

Djeca su presrećna što se u njihov grad vratila „ledena čarolija“, a desetogodišnji Vukašin Milanović kaže da ne zna baš dobro da kliže, ali mu je zanimljivo i trudi se da nauči.

„Ni prošle godine mi nije dobro išlo, ali mislim da će ove godine biti bolje“, rekao je Milanović.

Godinu mlađa Atina Kalajdžić, kaže da je prošle godine bilo prelijepo, pa očekuje da će tako biti i ovoga puta.

U drvenim kućicama pored klizališta, djeca će moći, po povoljnim cijenama, da se zaslade ukusnim kolačima i drugim slatkišima koje pripremaju vrijedne domaćice, stalni saradnici opštinske Turističke organizacije.

„Kao i prethodne godine, naše vrijedne sugrađanke pripremile su domaće kolače i razne slatkiše, koji su posebna radost za našu dječicu. Štandovi će pratiti klizalište i biće do samog kraja manifestacije `Zima u Foči`“, rekla je Ljeposava Đajić iz Turističke organizacije.

Radno vrijeme klizališta je od 10.00 do 22.00 časova.

Filter 2019