Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Podijeljeni božićni paketi socijalno ugroženim stanovnicima

Foto: RTVIS

Izvor: Srna

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža organizovala je danas podjelu oko 150 božićnih paketa za socijalno ugrožene stanovnike na području ove lokalne zajednice.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac, naveo je da paket, pojedinačne vrijednost oko 100 KM, sadrži brašno, ulje, šećer, so, tjesteninu, konzervisanu hranu i sredstva za higijenu.

„Paketi će kratkoročno riješiti potrebe ovih ljudi za osnovnim životnim namirnicama, a stalno ponavljam da je nasušna potreba formiranje narodne kuhinje za područje opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo“, rekao je Skakavac novinarima u Istočnoj Ilidži.

On je posebno zahvalio učenicima Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočne Ilidže, koji su proteklih dana volontirali u Tržnom centru „Tropik“, kao i svim volonterima koji su prikupljali namirnice i kućne potrepštine za oko 150 porodica.

Skakavac je rekao da je opština Istočna Ilidža, obezbijedila određeni broj paketa i zahvalio načelniku Marinku Božoviću, te partnerskim kompanijama i firmama koje su podržale akciju kao i prethodnih godina.

On je zahvalio i Savjetu učenika Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža, koji su prikupljali pomoć za oko 200 novogodišnjih paketića za djecu.

Učenica Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Helena Vukosavljević, koja je volonter Crvenog krsta, rekla je da je zadovoljna što je uspješno realizovana i ova akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene stanovnike i zahvalila svima koji su je podržali.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com