Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /latinica

Završena rekonstrukcija raskrsnice na ulazu u Sokolac

Izvor: Srna

Rekonstrukcija raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta Sokolac-Podromanija sa Ulicom Cara Lazara na Sokocu završena je u planiranom roku u okviru projekta vrijednog 621.459 KM.

Tehnički direktor „Romanijaputeva“ Dragan Buloščić rekao je da su radovi završeni u planiranom roku od 90 dana zahvaljujući i povoljnim vremenskim uslovima koji su pratili ovog izvođača radova.

On kaže da je preostalo još samo podešavanje vertikalne signalizacije sa postojećom, što je zadatak preduzeća koje održava taj dio u gradskom naselju Sokolac.

Prema njegovim riječima, projektant je ispoštovao sve elemente kako treba da izgleda raskrsnica iz aspekta bezbjednosti, isključivanja i uključivanja ulice na magistralni put, a preduzeće „Romanijaputevi“ uradilo je svoj dio posla.

Osim rekonstrukcije raskrsnice, projektom su obuhvaćeni i radovi na izmještanju struje, novo instaliranje osvjetljenja raskrsnice, izrada kišnog kolektora, uređenje prilaznih puteva prema porodičnim kućama u blizini raskrsnice i postavljanje horizontalne signalizacije, naveo je Buloščić.

On je podsjetio da su u okviru projekta „Rehabilitacija puta Han Pijesak-Sokolac“ izvedeni i završni radovi na sanaciji trotoara u Ulici Gruje Novakovića na Sokocu u dužini od 1.000 metara, te da će ralizacija ovog projekta, odnosno rekonstrukcija ostalog dijela puta biti nastavljena na proljeće.

Početak rekonstukcije raskrsnice na ulasku u gradsko naselje Sokolac iz pravca Sarajeva ozvaničen je 17. septembra prošle godine, kada je i saopšteno da je njena vrijednost 621.459 KM i da će izvođač radova preduzeće „Romanijaputevi“ ovaj posao završiti do kraja decembra 2022.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com