Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Завршена реконструкција раскрснице на улазу у Соколац

Извор: Срна

Реконструкција раскрснице на укрштању магистралног пута Соколац-Подроманија са Улицом Цара Лазара на Сокоцу завршена је у планираном року у оквиру пројекта вриједног 621.459 КМ.

Технички директор „Романијапутева“ Драган Булошчић рекао је да су радови завршени у планираном року од 90 дана захваљујући и повољним временским условима који су пратили овог извођача радова.

Он каже да је преостало још само подешавање вертикалне сигнализације са постојећом, што је задатак предузећа које одржава тај дио у градском насељу Соколац.

Према његовим ријечима, пројектант је испоштовао све елементе како треба да изгледа раскрсница из аспекта безбједности, искључивања и укључивања улице на магистрални пут, а предузеће „Романијапутеви“ урадило је свој дио посла.

Осим реконструкције раскрснице, пројектом су обухваћени и радови на измјештању струје, ново инсталирање освјетљења раскрснице, израда кишног колектора, уређење прилазних путева према породичним кућама у близини раскрснице и постављање хоризонталне сигнализације, навео је Булошчић.

Он је подсјетио да су у оквиру пројекта „Рехабилитација пута Хан Пијесак-Соколац“ изведени и завршни радови на санацији тротоара у Улици Грује Новаковића на Сокоцу у дужини од 1.000 метара, те да ће рализација овог пројекта, односно реконструкција осталог дијела пута бити настављена на прољеће.

Почетак реконстукције раскрснице на уласку у градско насеље Соколац из правца Сарајева озваничен је 17. септембра прошле године, када је и саопштено да је њена вриједност 621.459 КМ и да ће извођач радова предузеће „Романијапутеви“ овај посао завршити до краја децембра 2022.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com