Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Završena provjera svih kandidata za ministre i zamjenike u Savjetu ministara

Izvor: Srna

Provjera za svih 19 kandidata za ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara okončana je danas, potvrđeno je Srni u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

“Izvještaj je proslijeđen Savjetu ministara”, rekla je portparol Sipe Jelena Miovčić.

Na jučerašnjoj sjednici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH utvrđeno je da je svih 19 kandidata prošlo provjere i ispunjavaju uslove da budu izabrani, te da će izvještaj CIK-a odmah biti dostavljen predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto.

Kandidati koji su predloženi i provjereni su Zoran Tegeltija /SNSD/ za ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, Elmedin Konaković /NiP/ za ministra inostranih poslova, Zukan Helez /SDP/ za ministra odbrane, Nenad Nešić /DNS/ za ministra bezbjednosti, Staša Košarac /SNSD/ za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Edin Forto /Naša stranka/ za ministra transporta i komunikacija, Davor Bunoza /HDZ BiH/ za ministra pravde, Dubravka Bošnjak /HDZ BiH/ za ministra civilnih poslova i Sevlid Hurtić /BH Zeleni/ za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Za zamjenike ministara predloženi su Ljiljana Lovrić, Muhamed Hasanović, Elvir Mahmuzić, Ivica Bošnjak, Josip Brkić, Slaven Galić, Marijana Mojić, Ognjen Janjić, Aleksandar Goganović i Duška Jurišić.

Očekuje se da će Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iduće sedmice, već u srijedu ili četvrtak, održati hitnu sjednicu na kojoj bi trebalo biti potvrđen novi saziv Savjeta ministara.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com