Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

Dječak i mladić ranjeni kod Štrpca dok su nosili badnjak, na njih pucao Albanac

Izvor: Tanjug

Dvojica srpskih mladića ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi u saopštenju, rođaci S.S. (11) i M.S. (21) u trenutku napada su išli pored puta i nosili badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Oni su zadobili prostrijelne rane, jedan je pogođen u šaku, a drugi u rame i, kako se navodi, “tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi”.

U toku je transport povrijeđenih u Kliničko bolnički centar u Gračanici.

Kancelarija za KiM ocijenila je da je riječ o očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila badnjak i time jasno pokazala da su Srbi.

“Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić”, ocjenjuje Kancelarija za KiM.

Kancelarija za KiM je zatražila hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice i poručila da će Kancelarija za KiM porodicama i povrijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć.

Policija tzv. Kosova je saopštila da je privela osumnjičenog za ranjavanje srpskog dječaka i mladića kod Štrpca.

Kako se navodi u saopštenju “regionalna policija Uroševca je nakon intenzivnog istražnog rada prikupila informacije na terenu, identifikovala, a zatim uhapsila osumnjičenog A. K starosti 33 godine”.

– Osumnjičeni je pod nadzorom policije Uroševac, odnosno Regionalnog sektora za istrage, radi drugih istražnih radnji – navodi se u saopštenju.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com