Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

Dodik darovao zlatnikom 32 bebe rođene 9. januara

Izvor: Srna

Povodom obilježavanja Dana Republike, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darovao je zlatnikom 32 bebe rođene 9. januara, istakavši da je dolazak najmlađih stanovnika na svijet na dan rođenja Republike najljepša poruka i simbol budućnosti Srpske koju predstavljaju djeca.

Predsjednik Dodik uputio je i iskrene čestitke srećnim roditeljima, poručivši da je s radošću primio ove lijepe vijesti, uz želju da zajedno svjedočimo sve većem broju rođene djece u Srpskoj, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

“Od srca čestitam ponosnim roditeljima koji su dobili nove članove svoje porodice, a mi naše nove stanovnike. Želim im da odrastaju bezbrižno, u blagostanju i porodičnoj sreći, da izrastu u dobre ljude i da ih prati sreća kroz cijeli život”, istakao je Dodik.

On je naveo da su djeca najveći ponos i da ga kao predsjednika Republike posebno raduje da upravo 9. januara Srpska ima 32 novorođene bebe, te da ima priliku da ih daruje.

On je ocijenio da od dana rođenja naša djeca treba da osjete radost ovog velikog dana i da znaju da je njihova Republika puna ljubavi za njih.

“S velikom radošću ovu lijepu praksu nastaviću i u narednom periodu”, najavio je predsjednik Republike.

Na inicijativu predsjednika Republike Milorada Dodika, Srpska je uvela praksu dodjele zlatnika bebama rođenim 9. januara.

U bolnicama širom Srpske 9. januar ove godine rođeno je 17 djevojčica i 15 dječaka.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske rođeno je devet beba, u bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini sedam, bolnici Gradiška jedna, Univerzitetskoj bolnici Foča dvije bebe, te u bolnicama “Srbija” u Istočnom Sarajevu tri, “Sveti apostol Luka” u Doboju sedam i u Zvorniku tri bebe.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com