Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Вишковић тврди да је прекинут радни однос са десетинама људи који нису долазили на посао

Извор: Срна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас да су направљени значајни искораци у “обрачуну” са запосленима у институцијама Српске и јавним предузећима који не долазе на посао, а примају плату, те да већ са десетинама прекинут радни однос.

– По закону о личним подацима, ја не могу изаћи у јавност и саопштити имена, али рећи ћу да сада имамо на десетине људи којима је прекинут радни однос јер се нису из неког разлога појављивали на радном мјесту, а да су за то примали плату, што је по закону недопустиво – појаснио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Закон о раду налаже да, уколико радник три дана не оправда изостанак са посла, на неки начин му по аутоматизму престаје радни однос.

Он је истакао да то није никакав обрачун, хир, ни медијска посебна пажња, већ чисто законска обавеза.

– Овим сам хтио да руководиоцима и онима који су то на неки начин дозволили укажем да на то немају право ни овлашћења, да је закон старији од неких њихових одлука и понашања. Сви они који су се на било који начин оглушили о те наше одлуке биће санкционисани – рекао је Вишковић за БХТ 1.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com