Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

Više funkcionera iz istočnog dijela Srpske napustilo PDP

Izvor: Srna

Više funkcionera PDP-a iz istočnog dijela Republike Srpske podnijelo je na današnjoj sjednici Glavnog odbora PDP-a ostavke na sve stranačke funkcije i napustilo partiju, saznaje Srna.

PDP su napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić i bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak.

Razlog za napuštanje stranke je, kako kažu, neprihvatanje dvodecenijskog poraza na opštim izborima, ne preuzimanje odgovornosti Predsjedništva stranke, kao i dugogodišnji lični interesi pojedinaca koji su ideju i program stranke prilagođavali isključivo nekolicini ljudi okupljenih oko banjalučkog kruga.

Ostavke su danas podnijeli i članovi Glavnog odbora PDP-a iz drugih dijelova Republike Srpske, među kojima je funkcioner PDP-a Velimir Sakan, a kako tvrde sada već bivši članovi PDP-a očito je da će se osipanje stranke nastaviti i u narednim danima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com