Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

Akcija “Sparta”; Tri policajca uhapšena zbog korupcije

Izvor: Srna

Tri policijska službenika MUP-a Kantona Sarajevo uhapšena su u akciji kodnog naziva “Sparta” zbog krivičnih djela zolupotreba položaja ili ovlaštenja i primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je iz kantonalnog Tužilaštva.

Uhapšeni su policajci čiji su inicijali E.V, M.K. i M.T.

U okviru akcije, sporovedene po nalogu Tužilaštva, izvršeni su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, a pretreseni su stanovi, kuće i automobili osumnjičenih.

Uhapšeni policajci sumnjiče se da su u proteklom periodu tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača, ne informišući ih da imaju mogućnost plaćanja 50 odsto kazne u roku od osam dana.

Pola novca su uzimali sebi, a drugom polovinom iznosa su uplaćivali kaznu u ime vozača kojeg su kaznili.

Takođe, oni se sumnjiče da su uzimali kompletan iznos na ime plaćanja novčane kazne, bez uplaćivanja u budžet Kantona Sarajevo, a uzimali su i novac kako ne bi pisali prekršajne naloge.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo osumnjičeni će biti predati u nadležnost kantonalnog Tužilaštva, a nakon što ih ispita postupajući tužilac, biće odlučeno o eventualnom prijedlogu za pritvor.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com