Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

U četvrtak podjela paketića najmlađim stanovnicima Istočne Ilidže povodom Nikoljdana

Izvor: Filter

Opština Istočna Ilidža i ove godine će obradovati najmlađe stanovnike opštine paketićima povodom praznika Svetog Nikole.

“Sada već tradicionalno Opština Istočna Ilidža i Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža organizuju podjelu paketića djeci uzrasta do 5 godina, odnosno rođenoj u periodu od 1. 1. 2017. godine do 14. 12. 2022. godine”, saopštili su iz ove Opštine.

U četvrtak, 15. decembra u jutarnjim časovima će biti organizovana podjela paketića djeci u predškolskim ustanovama „Nova radost“, „Mašin svijet“ i „Igra mi je hrana“.

Istog dana od 17.00 časova u Sportskoj sali u Kasindolu vršiće se podjela paketića djeci koja ne pohađaju predškolske ustanove, a uzrasta su do 5 godina.

Glumac Dječijeg pozorišta RS Saša Terzić će obradovati mališane prikazom Svetog Nikole, a kočije kojima će se provesti ulicama ove opštine upotpuniće slavski doživljaj Nikoljdana.

“Sva djeca koja ne preuzmu paketiće u Sportskoj sali u Kasindolu moći će to učiniti u prostorijama Crvenog krsta Istočna Ilidža, u Ulici Ive Andrića, na Dobrinji 4 od petka 16. decembra 2022. godine u periodu od 9.00-13.00 časova”, poručili su iz Opštine Istočna Ilidža.

Potrebno je da roditelji na dodjelu paketića ili prilikom preuzimanja u prostorijama Crvenog krsta ponesu na uvid zdravstvenu knjižicu ili rodni list djeteta. Za djecu u predškolskim ustanovama identifikacioni dokumenti nisu potrebni.

Podjela paketića vrši se u sklopu Nikoljdanskih svečanosti, koje je prošle godine po prvi put organizovao Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Filter 2019