Wed. Feb 1, 2023
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu bez organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom

Izvor: Srna

Na području grada Istočno Sarajevo ove godine neće biti dočeka Nove godine na otvorenom, ali će biti organizovan u ugostiteljskim objektima i restoranima.
Doček Nove godine tradicionalno će biti organizovan u Ski-centru “Ravna planina” Pale, na Jahorini u mnogim hotelima čiji su smještajni kapaciteti popunjeni.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da tradicionalno najviše interesovanja gosti pokazuju za Jahorinu, koja uvijek prednjači kada je doček Nove godine u pitanju, iako će u 2023. godinu ući bez snijega koji je u prethodnim sezonama upotpunjavao novogodišnji ambijent.

“Činjenica da je nedostatak snijega uticao da na našoj destinaciji imamo manji broj gostiju nego što je to bilo prethodnih sezona u ovom periodu, svakako neće uticati na odličan provod koji je zagarantovan u najluđoj noći”, dodao je Ikonić.

Prema njegovim riječima, osim domaćih, strukturu gostiju uglavnom čine gosti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije.

Ikonić dodaje da će Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo u okviru manifestacije “Snježna čarolija” na Palama organizovati doček pravoslavne Nove godine na otvorenom uz nastup Borisa Režaka.

Filter 2019